platba a doprava doprava a platba     kontakty kontakty
Vegan
Sleva Doprodej
Chia olej

Chia olej

Panenský olej - Jednodruhový rostlinný za studena lisovaný olej

Výrobce:GREEN IDEA
Balení:100 ml
Typ:doplněk stravy
Záruka:30 měsíců
Kód:60156
EAN:8595643601568
Dostupnost:   dočasně nedostupné

ks
Nejnižší cena před slevou: 398,00 Kč
398,00 Kč
sleva 35 %
259,00 Kč
cena je s 12% DPH

Právě teď: Velikonoční SLEVA 20 % na celý nákup s kódem: VELIKONOCE20.
Neváhejte, akce platí pouze do 1. 4. 2024.


Popis

DOPRODEJ

Chia olej - Salvia hispanica - panenský olej - jednodruhový rostlinný za studena lisovaný olej

Chia olej je získávaný lisováním za studena ze semen šalvěje hispánské. Jedná se o olej unikátních vlastností a nejvyšší kvality. Je bohatý na esenciální mastné kyseliny, zejména omega 3 (obsah 60 %), kterých je v organismu často nedostatek.

Je vynikající přísadou do salátů, pomazánek, těstovin, ke grilování a podobně. Není určen pro použití při vyšších teplotách. Neobsahuje aromata, barviva a jiné cizorodé látky.

Obsah:

 

1 dávka
(5 ml)

Denní dávka
(5 - 10 ml)

% RHP
Referenční hodnota příjmu

Chia olej

4,98 ml

4,98 – 9,96 ml

Není stanoveno

Složení: Chia za studena lisovaný olej, vitamín E antioxidant, antioxidant výtažky z rozmarýnu (E392)

Doporučené dávkování: 5 ml 1 – 2 x denně (1 kávová lžíce). Nepřekračujte doporučené denní dávkování/ referenční hodnotu příjmu. Dávkujte podle vaší chuti. Olej má jemnou, lahodnou a charakteristickou chuť i vůni. K dochucení studených pokrmů dle potřeby. Ani vysoké dávky nejsou zdravotním rizikem.

Nutriční hodnoty ve 100 g: Energetická hodnota 3830 Kj (932 Kcal), Bílkoviny: 0 g, Sacharidy: 0 g, Tuky 100 g, z toho: nasycené mastné kyseliny 10 g, mononenasycené mastné kyseliny 31 g, polynenasycené mastné kyseliny 59 g, 60 % Omega 3: 600 mg, Cholesterol: 0 mg, Sůl: 0 g

Skladování: Uchovávejte v suchu při pokojové teplotě. Neskladovat na přímém slunci a v mrazu. Případný zákal není závadou přípravku. Po otevření spotřebujte do 6 měsíců.

Všeobecná upozornění: Ukládat mimo dosah dětí! Není vhodné pro děti do 3 let, těhotné a kojící ženy. Nenahrazuje pestrou a vyváženou stravu.

Země původu: Holandsko

Výrobce: Green idea s.r.o., Vodova 40, Brno 612 00, Česká republika
tel.: +420 541 232 435, e-mail: info@greenidea.cz, www.greenidea.cz


Doplněk stravy - definice dle zákona

Doplněk stravy je potravina, jejímž účelem je doplňovat běžnou stravu a která je koncentrovaným zdrojem vitaminů a minerálních látek nebo dalších látek s nutričním nebo fyziologickým účinkem, obsažených v potravině samostatně nebo v kombinaci, určená k přímé spotřebě v malých odměřených množstvích.

Účinnost přípravku a zajištění kvality nejsou při schvalování doplňků stravy posuzovány. Nicméně výrobce nesmí deklarovat nepravdivá tvrzení o účinku přípravku (zákaz klamání spotřebitele). Deklarované účinky musí být schopen kdykoliv doložit. Doplňky stravy musí splňovat veškeré platné normy kladené na potraviny. Jejich dodržování kontroluje Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI).

Doplňky stravy nesmějí být na obalu označeny léčebnou indikací (ani nesmějí vyléčení či prevenci chorob naznačovat), což je vyhrazeno pouze pro léčiva. Smějí být ale uváděny příznivé účinky na zdravotní stav uživatele - tzv. zdravotní tvrzení. Totéž platí i pro reklamu.

Rovněž se nesmí uvádět ani naznačovat, že vyvážená a různorodá strava nemůže poskytnout dostatečné množství živin.

Nepropásněte důležité akce a novinky

Přihlaste se k oděru newsletteru a získejte 15 % slevu na první nákup.